Med stigande ålder på både matte och hundar, har vi numera lagt "spikskorna" på hyllan. Tyvärr. Viljan finns men min kropp säger nej. Höfterna och ett knä är inte längre som i unga år. Bea och jag har iallfall plockat en hoppinne i våras i Hällerfors. Och med det blev det ett bra avslut.

Hoppinnei Munkfors den 24 juli 3:a av 14 startande.

Hoppinnei Gagnef-Floda den 30 juli 5:a av 42 startande

Agilitypinne i Gagnef-Floda den 31 juli 5:a av 44 startande, och så avslutade vi pinnjakten i Lindesberg med en

Hoppinneden 13 augusti 2:a av 21 startande.

Summan efter 13 månader är 12 pinnar och diplom och titel i båda grenarna. Sen flyttade vi upp ett pinnhål till klass 2 och sen kom mina hjärnspöken. Nu ställs det större krav på mig och mera fart. Men vi skal fixa det. Bea och jag.

Hopploppet och pinne i Töreboda den 28 maj.

Söndag den 20 juni 2016

Igår var vi i Linnebäck, Karlskoga, på hemmaplan och knep på agilitypinnar. Det blev en andra och en tredjeplats av 23 startande. Vi fick också en sjätteplats i hopp. Vi är lite för långsamma i hopp. för att det skall gå hela vägen fram. Vi får spetsa till oss på vissa delar.

Söndag den 29 maj 2016

Så äntligen fick vi vår 3:e och sista pinne i hopp för att kunna flytta upp till klass II. Tävlingarna var i går i Töreboda. Bea jobbade bra. Hon är väldigt duktig, tänk om hon hade en lika duktig matte.

Nu är vi klar för upplyttning i både hopp och agility.

Torsdag den 3 december 2015

Här var det länge sen jag var.

Bea har plockat fyra pinnar i år. Och jag har inte skrytit någon över det.Skäms på mig.

Den första pinnen tog hon på hemma plan i Linnebäck. Den 5 juli blev det en agilitypinne 4:a av 24 startande.

Dom andra pinnarna tog hon i Mora den 7 november inomhus. Där hon trivs bäst. Det är inte så mycket att hålla koll på där.

Hopp pinne plac 3 av 33 startande

Agilitypinne  plac 5:a av 28 starande

Agilitypinne  plac 4:a av 27 startande

Och en 7:e plats och pris i hoppklassens andra lopp.

Hoppsan tävlade i enbart hoppklass och diskade sig i ena loppet (slalomet) och en 10 plac i det andra hopploppet. (Drog på sig en 5 i slalomet.

Nu blir det lite lugn underhålls träning under vintern, och så hoppas vi på att mina knän läker.

Tävlingar i Torsby den 3 januari 2016 med resultat 1 hopp pinne.

Totalt har vi nu 2 hoppinnar och 3 agilitypinnar. Sen är vi klara för uppflyttning. Vem hade kunnat tro det för ett halvår sen !

Lördag den 20 december

Några bilder från ett tidigare träningstillfälle i vår fina Lervikshall

Se sån stil vi har. Bea

Se sån stil vi har. Första bilden  är Bea, den andra bilden är Hoppsan.

Söndag den 15 december 2014

Här har jag inte varit inne på länge. Numera kan man läsa alla resultat på SKK hundata, eller som tidigare på SBK-tävling. Dim resultat som finns där idag är Beas - Tassis Knock on Heavens Door reg.nr S61114/2009. "Lisas" Tassis Miss Oregon reg.nr SE62619/2012 resultat från rallylydnaden finns också att finna på SKK hundata eller på SBK-tävling.

Skall återkomma med lite mera bilder.

Lördag den 31 maj 2014

Officiella tävlingar i Linnebäck, Karlskoga.  Det första loppet var ett agilitylopp. Där placerade vi oss  på en 11:e plats av 17 startande. På hinder två fick vi två vägringar på väg in i en tunnel. När Bea väl "kom loss" så gick det undan. Någonstans på vägen fick vi en 5:a, om det kan ha varit på ett kontaktfällt. Inget tidsfel.

I lopp två, som var ett hopplopp blev vi diskade, för att jag stog fel, så att hon tog fel tunnelingång. Förövrigt var jag helnöjd med Bea som gjorde två fin fina lopp. Jättekul.

AGILITY

Under den här rubriken, kommer jag att redovisa våra resultat på agilityplan, och händelser runt den.

Jag tänker inte gå tillbaka i tiden, utan tar bara dom två sista tävlingarna.

Efter att ha gjort några mindre lyckade tävlingar under sommaren, då Bea har lämnat banan i tre lopp av fyra. I andra lopp har hon bara satt sig, eller stannat på ett kontakthinder.  En del tävlingar har hon sprungit ohejdat. M a o har jag inte haft någon större kontroll. Men vi har kämpat på. Hon är duktig och klarar alla hinder, slalom från båda håll osv. Så det är inte där skon har klämt. Vi har varit hos privattränare, Camilla Brundin, och vi lyckats knäcka en och annan nöt.

Vi for till Arvika den 25 augusti.  Där vann vi första loppet ! Ag klass 1A. Men ingen pinne då vi fick en 5:a på sista kontaktfältet på balansen och ett litet tidsfel 1,98 sek. Men att ligga etta på listan har aldrig hänt förrut. Duktiga  Bea.  Det var lopp ett. Övriga tre lopp den dagen diskade vi oss då Bea sprang av banan. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Helgen därpå den 31 augusti for vi till Lindesberg. Åter fyra lopp. Två hopp och två agylity. Mitt mål var att allt över diskning var ett plus ! Med tidigare tävlingar som facit. I den här sporten är det svårt att i träning ersätta tävlingsdelen. Men det här skulle bli säsongens sista tävling då jag väntar på att Bea skall löpa. Lugn och fin, inte slå på någon tävlingsiver. Lätt att tänka. Lopp 1 Agility a. Gick bra. Inga hinderfel men en del tidsfel, som var mitt fel. Jag hade inte tid att se efter om Bea hade "låst" på ett hinder, innan jag drog till nästa hinder,  och där stog Bea och väntade på vidare komando. Smart hund, mindre smart matte. Men sekunderna tickar fort då. Men ett godkänt lopp, och det var mitt första mål. Plats 13/20

Lopp 2 Ag b. Gick också väldigt bra. Lungt och fint. Inga hinderfel. "bara" tidsfel, och en femteplats av 20 startande och pris. Duktig Bea.

LOPP 3 hopp A. En lite trög start och femma på vägran, innan start! trots den något tveksamma starten och tröga inledningen, endast 1,98 i tidsfel. Men jag var väldigt nöjd. Tre godkända lopp av fyra möjliga ! 10/21 startande.

Lopp 4 H b. Jätteduktig, med fart, men här diskade vi oss på näst sista hindret. Och det var helt OK. Bea hade så mycket glädje att hon missade några pinnar i slalomet. Hopp och ut. Men hon var så duktig, och jag så himla nöjd. Med det facitet känns det bra att gå i vinter vila.

En exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig. Klicka på "X-knappen" för att ta bort.