Onsdag den 1 februari 2023

Den 7 januari födde Doris 2 valpar. En hane och en tik. Båda sålda. Den 20 januari födde Elsa 4 valpar. Två hanar och två tikar.

Tikar finns att tingas.

 

Torsdag den 10 juni

Doris är inte dräktig. Konstaterad vid ultraljud.

Elsa fick i natt 4 valpar. Alla är tingade ! En kull väldigt jämna och fina valpar.

 

 

Tisdag den 4 maj

"Doris" Tassis Nansy Sinatra SE26902/2016 är i går parad med "Tarzan" Djakartas Pick-Pocket SE43860/2017.

Elsa matstrejkar nu, och det är ett gott tecken. Hon har nu gått tre veckor.

 

 

Fredag den 23 april

 Elsa är parad, men jag vet ännu inte om hon är dräktig. För den som ev är intresserad så är Elsas reg.nr SE53158/2016 och pappa Svantes reg.nr. SE40756/2018. På SKK hunddata kan man läsa om ev meriter och hälsoundersökningar. Blir det valpar så blir det dvärgar.

 

Onsdag den 16 december

Det verkar  som om jag har hoppat över en vecka ! Men troligtvis glömde jag sist att spara inlägget och då ligger det inte kvar.

Gårdagens vägning visar att killen satsar på att bli en storpudel tror jag.

Jag anger vecka sju också Tik  1228 tik två 1096 och hanen 1469.

Så gårdagens vikter tik 1, 1356, tik 2, 1167, och så den lilla pöjken 1720 ! Han är störst men en riktig dramaqueen, eller skall  man säga dramaking. 

Jag var nere i förra veckan på trimmet, för att få gå igenom alla valparna ordentligt, och så fär att valparna skulle få en biltur.

Killen Nemo, som han skall heta i sitt nya hem, skrek som en stucken gris bara jag slog på klippmaskinen - innan jag hade börjat klippa ! Men det blir säkert bra med tiden. Tjejerna sa ingetting.

 

 

Tisdag den 1 december

Vägning igen, men det blir svårare och svårare, så jag reservear mig lite för dagens vikter. Det var väldigt svårt att få dom att stanna kvar i vågskålen. Men så här ser det ut idag.

Tik ett, den blå, vikt idag 1195 en ökning på 217 gr, tik två 998 en ökning på 92 gr. Och så grabben 1247 en ökning på 199 gr. Men som sagt jag reserverera mig lite för vikterna. Annars börjar det bli full rulle på dom.

 

Tisdag den 24 november

Ja valparna fortsätter att växa, åt alla håll. 

Nu först har dom här dvärgpudelvalparna gått om toypudelvalpana i vikt. Men så är dom också runda och fina.

Tik 1 (blå) har idag en vikt på 978 gr - en ökning på hela 202 gr !

Tik 2 har idag en vikt på 906 gr en ökning med 193 gr. 

Hane vägen i dag 1048 gram, en redig pöjk. En ökning med 233 gr. Mkt fina valpar.

 

Tisdag den 17 november

Valparna är nu fyra veckor. Fy vad fort det går. Snart flyger dom ut, och det är med blandade känslor.

Viktkurvan pekar rakt uppåt. Runda goa nöjda valpar. Elsa är en duktig mamma.

Tik ett. 776 gr en ökning med 170 gr. Tik två 713 gr en ökning med 158 gr. Hanen 815 gr en ökning med 161 gr. 

 

Tisdag den 10 november

Tisdag och vägdax. Valparna växer och frodas.

Tik ett. 606 gr, en ökning med 189 gram. Tik två 555 gram en ökning med 162 gram, och så killen som har ökat med hela 204 gram. Från 450 till 654 gram. Valparna är riktigt runda och fina.

 

Tisdag den 3 november

Och så var det tisdag igen - och vägdax. Valparna växer så det knakar. Viktkurvan går spikrakt uppåt. Men valparna har fortfarande inte fårr några ögon. Möjligtvis kan man skönja några pyttesmå springor hos hanvalpen.

Den tiken som kom först (den med blå band) väger idag 417 gram en ökning med 146 gr sen förra veckan. Tik två 393 gram en ökning med 151 gram, och hanvalpens vikt idag är 450 gram. han har ökat med hela 168 gram. Fina nöjda och välmatade. Så fort Elsa går in till dom, kastar sig valparna över  matbaren.

Tisdag den 27 oktober

Vägdax: Det var med spänning jag la valparna på vågen. Vågen visade fina siffror.

Den tik som kom först (som nu har fått ett blått band på sig) har ökat med 138 gr till 271 gr, mycket bra ökning. Tik två har ökat med 115 gr till 242 gr. Och killen har ökat med 125 gr till 282. Fina runda och goa valpar. Fortsättning följer.

Söndag den 25 oktober

Tisdag den  20 oktober valpade Elsa, två tikar och en hane. 

Valparna var små, tikarna vägde 127 och 133 gr och hanen 157 gr. Valpningen gick väldigt lätt. 

Jag kommer inte att ha några valpar under 2021. Jag har nu endast 2 tikar i parningsbar ålder, och båda har haft valpar under det här året, så nu blir det vila för både dom och mig. 

Måndag den 28 septemer

En vägning vid 7 veckor gick så där bra.

Storklas 1350 gr, tiken 1150 gr och lillklas 1080 och det här ca vikter.

Elsa intar numera en egen diet, och det är OK, då hon är gravid. Hon har nu gått 5 veckor, och allt ser ut att vara bra. Lite tröttare än vanligt, men även det är normalt.

 

Fredag den 11 september

Vägning och avmaskning igen. Spott och fräs sa valparna om maskmedlet. Det är inte gott säger dom.

Vägningen gick den här gången också, även om inte så enkelt längre. Inte vill dom sitta stilla i vågskålen. Men det blev ändå ett resultat. Storklas vikt idag 1016 gr en ökning med 141 gr, tiken 942 gr en ökning med 122 gr, och så lillklas 887 gr en ökning med 127 gr. Kurvan går stadigt uppåt.

 

Lördag den 5 september

Vägning stod på programmet i går. Storklas har verkligen ätit upp sig, han är en riktig fetknopp, valparna äter ju nu egen mat + mat från sin mamma, och han tar verkligen för sig.

Han har ökat till 875 gram, en ökning med med hela 179 gram. Den lilla tiken har en ökning med 164 gram. Och så den lilla sötnöten har en ökning med 84 gram. Och det här med vikten kan vända åt båda håll. Den lilla ökar mer till nösta gång och dom större bromsar upp i sin viktökning. 

 

Lördag den 29 augusti

Igår var det vägdax igen. Storklas 696 en ökning med 166 gr, tiken 656 en ökning med 181 gr och så lillklas 676 en ökning med 156 gr. Valparna har fått flyttat ut från sovrummet till allrummet, så nu kan vi får sova med öppet fönster igen. 

Valparna har också blivit avmaskade, klippta på sina nosar och fått klorna klippta. Dom  har fått börja med egen föda. Det händer mycket nu.

Elsa har gått en vecka sen hon parades. Hon är normalt ingen matglad hund, ibland tror jag hon lever på luft, för hon är ganska mullig i typen. Men hon är matglad, går och slickar i de andra hundarnas matskålar, om det kan finnas någon smula kvar. Och skall hon helst ligga i mitt knä hela tiden. Så kanske.

 

Fredag den 21 augusti

Idag är valparna 2 veckor och dom börjar få ögon. Idag är det också väg dax. Den hanen som kom först och var störst väger idag 530 gr, en ökning med 159 gram. Födelsevikten var 215 gr. Tiken väger idag 475 gr, en ökning med 123 gr, hon vägde vid födseln 200 gr och så den mindre hanen 520 gr har ökat med 194 gr. Han vägde vid födseln 196 gr. Mycket siffror. Jag har tittat tillbaka på tidigare valparkullar som Hoppsan har haft och ser att dessa valpar trots allt väger något mindre vid samma ålder, i tidigare kullar hon har haft. Det säger dock inget om hur storleken blir som vuxna.

Elsa löper, och idag skall vi åka och para. Hanen är Bebella's Sonata Arctis SE16553/2019. Så nu får vi hålla tummarna. Sen skall jag ha ett uppehåll i uppfödningen. Att ha valpar, tar tid, och det är mycket jobb. Vi kan inte göra saker tillsammans. Går den ena ut och roar sig får den andra stanna hemma, åtminstone när vi bor här på landet, där det inte finns så mycket dörrar så att vi kan stänga isär hundarna. 

 

Fredag den 14 augusti

Valparna är idag en vecka gamla och idag stod vägning på dagordningen. Hane ett väger idag 371 gr, hane två 353 gr och den bruna tiken 326 gr. Dom är valmatade och runda. Hoppsan är en väldigt duktig mamma.

 

Elsa löper ! Och kommer att paras om ca en vecka-10 dagar. Äntligen ! Hon löper med 8 månaders mellanrum. Och tur är kanske det, som det ser ut nu. Att ha två kullar samtidigt, innebär väldigt mycket jobb.

 

Söndag den 9 augusti

I fredags födde Hoppsan tre valpar. Två svarta hanar och en brun tik. Allt gick bra, och "mor" och "barn" mår bra. Det enda problemet bara är värmen.  Jag kan inte utsätta valparna för korsdrag. Vid den här åldern kan dom inte reglera sin kroppstemperatur på egen hand. Jag bäddar med lakan, för jag inbillar mig att det blir lite svalare. Så vänder jag på lakanet många gånger under dagen så att dne svala sidan kommer upp. För Hoppsans del är det jobbigt med värmen.

Alla tre valparna är sålda !

 

 

 

Tisdag den 7 juli

Hoppsan är  med Ultraljud konstaderad dräktig.  Antalet valpar vet vi inte. Det är svårt att med ultraljud se hur många valpar det blir. Man kan tro sig se fem, och ut kommer tre, eller tvärtom. Så jag vet bara - att - hon är dräktig.

Det här blir toyvalpar. Svart mamma - brun pappa. Ni som fortfarande är intresserade av valp kan gärna höra av er. Det är lättare om ni hör av er till mig än tvärtom. Jag vet att några av er har funnit valpar på annat håll, och jag har också lovat några av er att jag skall ringa. Till er kommer jag att höra av mig inom dom närmaste dagarna.

 

Tisdag den 2 juni

Nu löper en av dom tikar jag har tänkt para, men ingen av dom är ännu parad. Så om de blir valpar eller ej vet jag inte. Men nu är frågan: Jag har en lång lista på personer som är intresserade av valp, men frågan är nu, hur många av dessa är fortfarande intresserade, och hur många har fått tag på valp från annat håll ? Normalt brukar jag inte spara på namn från itresserade valpköpare utan brukar be, att dessa personer skall höra av sig om intresse fortfarande finns. Vis av gamla erfaranheter, så tror jag inte ens hälften av alla namn är auktuella längre. Vi får se, när jag kommer att fråga runt.

Torsdag den 30 april

Det är för tillfället ovanligt stor efterfrågan på valpar. Och jag har för tillfället inga valpar. Elsa gick ju tom tyvärr.

Jag föder enbart upp toy och dvärg i färgen svart.

Jag planerar att para två, ev tre tikar under året, men har i dagsläget ingen parad. Det är två toyar och en dvärg. Oftast får toyarna endast 2-3 valpar i sina kullar. Dvärgar något flera. Upp till fem har jag fått. Den som är först ut att löpa är en toy, som beräknas löpa under maj månad.

Så, så ser det ut för tilfället. Men kika gärna in på sidan, så hoppas vi på smått under sensommaren/hösten.

 

Söndag den 12 januari 2020

Elsa verkar dräktig. Hon är så "mammig" och trött. Jag tycker mig se att hennes bukomfång har ökat. Hon har också kommit in i det stadiet, 3-3½ vecka där maten inte smakar så bra och aptitet är nedsatt. Hon beräknas valpa runt den 19 februari.

 

Onsdag den 12 december

Elsa löper så, om en dryg vecka åker vi norrut för att träffa en fästman. Så får vi hoppas på lite tur att det blir valpar framåt våren.

 

Onsdag den 20 november

I natt kom dom små, en tik och en hane. Svarta och fina. Tikens vikt är 157 gr och hanens vikt 152 gr. Allt gick enligt skolboken. Det är otroligt vad duktiga dom är tikarna. Dom vet vad som skall göras. Lugn och fin. Båda valparna är sålda.

Nu väntar vi bara på att Elsa skall löpa, så vi får åka till Dalarna för att träffa hennes tilltänkta fästman.

Måndag den 14 oktober

Idag har vi taigt ett ultraljud på Doris och kan konstatera att hon är dräktig.

 

Tisdag den 24 september

Doris har löpt, lite tidigare än jag trodde att hon skulle göra. Hon är parad med samma hane jag hade till Hoppsan. Jag är så väldigt nöjd med dom valparna.

Doris är utställd med fina meriter och är även meriterad i rallylydnad. Hennes reg.nr är SE26902/2016 så kan den som vill se hennes uppgifter på SKK:s hundata.

Pappan Djakartas Been That Done That reg.nr SE36716/2014. Även han har en lång meritlista. Båda har mycket trevliga temprament.

Doris beräknas valpa den 18 november.

 

Fredag den 16 augusti

Tiden har rullat i väg sen sist. Valparna har nu hunnit bli hela fem veckor. Vikterna har ökat, och dom har mycket spring i benen. vikterna numera ligger på 1009 och 1123. Stadiga pojkar.

Valparna är sålda !

Två kullar planeras under hösten/vintern.

Torsdag den 25 juli

Nu har grabbarna hunnit bli två veckor, och dom fortsätter att växa och frodas. Dom börjar öpnna ögonen. Vikt idag 588 och 590 gr. Väldigt jämna och fina.

 

Fredag den 12 juli

I går kom dom, två små svarta pojkar. 205 gram och 192 gram vägde dom. Allt flöt på bra. Och Hoppsan är en så duktig mamma, som tar väl hand om sina små. Nu får vi följa dessa små i minst 8 veckor framåt.

 

Onsdag den 26 juni

Hoppsan växer och frodas. Hon mår så bra så bra. Jag tror att hon tycker om att vara dräktig. Det är väll med hundar som med människor. En del mår bra att vara dräktiga/gravida och andra mår pyton.

 

Måndag den 10 juni

Tjoho, Hoppsan är dräktig ! Idag gjorde vi ett ultraljud och såg klar och tydligt iallfall tre foster. Så nu väntar vi bara på resultatet.

Hoppsans regnummer är SE10756/2014 Pappans namn är Djakartas Been There Done That SE 36716/2014. Valparna kommer att bli svarta toy. Hoppsan beräknas valpa  den 14/7.

 

Onsdag den 15 maj 2019 

Skam den som ger sig. Nu är Hoppsan parad igen. Så vi får se om det blir valpar under sommaren.

 

Söndag den 27 januari

Det blir inga valpar den här gången heller. Något gick snett på vägen. Så nu får vi deppa ihop och komma igen.

 

Torsdag den 10 januari

Nu kan jag nog säga att hon är  dräktig, Hoppsan. Gå gärna in på SKK,s sida under hunddata så ser du hennes uppgifter. Hon har reg.nr SE10756/2014. Pappan heter Djakartas Strutt Your Stuff Reg.nr SE22193/2015

 

Torsdagen den 27 december

Idag har Hoppsan gått 3 veckor, och den här gången ser det hoppfullt ut. Hon matstrejkar, vilket är ett av tecknen. I nästa vecka skall jag försöka få tid för ett ultraljud. Jag vill ha bildbevis innan jag vågar hoppas.

 

Söndag den 17 december

Hoppsan är parad, och allt gick bra. Nu håller vi tummarna för att det blir valpar den här gången. OM det blir det så kommer dom att födas i v 6. När jag med klarhet vet, så kommer jag att presentera pappan till valparna.

 

Måndag den 26 november

Det som såg så bra ut, var bara luft. Det blev inga valpar den här gången heller. Jag tror det har gått troll i det här. Nu löper Hoppsan, mamma till Doris, så vi får prova igen. Nya friska tag.

 

Torsdag den 22 november

Valpar väntas den 24 december. Doris är dräktig ! Tassis Nancy Sinatra SE26902/2016 Far till valparna är Fixus No Mess SE12163/2017. Skall bli så spännande.

 

Tisdag den 18 september

Tyvärr blev det inga valpar den här gången. Förhoppningsvis kommer jag att ha en tik som kommer att löpa under september/oktober. Vi får hålla tummarna att det kommer att gå bättre den här gången.

 

Måndag den 25 juni 2018

Hoppsan är parad på midsommardagen så förhoppningsvis får vi valpar i slutet av augusti.

Vid intresse så går det bra att ringa 070-21 66 387. Svarar inte på mail.

Onsdag den 29 mars

Båda valparna är sålda. Ev kommer Hoppsan att paras i höst. Lite beroende på när hon löper och hur hennes tävlingssäsong utvecklar sig.

Jag får en del mailförfrågningar angående valpar. Jag uppskattar gärna en verbal kontakt. Det säger mer än ett mail. För min del. Jag har heller inget kösystem, utan hos mig är det i första hand personkemin som är vikig. Sommar tid har jag också mycket liten möjlighet att läsa mail, då vi bor på landet med dålig internetkontakt.

 

Torsdag den 26 januari

I natt föddes två hanvalpar på 150 gram och 182 gram.

 

Lördag den  3 december

Nu är Fia parad igen och kommer förhoppningsvis få valpar i månadsskiftet januari/februari.

 

Tisdag den 7 juni

Fia (Tassis Miss Texas) kommer att paras inom kort, så förhoppningsvis kommer det at finnas valpar i mitten av august.

 

Torsdag den 26 maj 

Nu har jag inga valpar till salu. En ny kull planeras under sensommaren/hösten.

 

Söndag den 15 maj

P g a ändrade förhållande finns lilla Tina till salu. Hon är född den 10 april, och är m a o idag fem veckor. Hör gärna av dig om du är intresserad. Tina är såld !

 

Söndag den 17 april

Valparna växer och frodas. Allt får som på räls. Se vidare uppgifter och bilder under Hänt sen sist.

 

Tisdag den 12 april

Söndagen den 10 april föddes tre svarta valpar. Två tikar och en hane. Allt gick lätt och smidigt. Och nu väntar vi bara på att dom skall växa upp så jag får se vad det blir av dom små lakritstrollen. En tik kommer att vara kvar hos oss.

 

Tisdag den 8 mars

Idag har vi fått konstaterat via ultraljud att Hoppsan är dräktig. Beräknad valpdatum är den 13 april.

Hoppsan - Tassis Bete Midler SE10756/2014 är parad med Boss- Hjördis Courvoisier SE19021/2014

 

Onsdag den 27 januari

Tyvärr blev det inga valpar den här gången. Vi får vänta till nästa löp. Jag tänjer även para min lilla agilitytjej Hoppsan, nästa gång hon löper. Så får vi hoppas att det blir något då.

 

Måndag den 18 januari 2016

LillFia är parad och skall på ultraljud i nästa vecka så då får vi se om hon är dräktig. Vi håller tummarna. Senast några valpar föddes hos mig var den 3 december 2013. Så det är glest mellan kullarna. Jag har också tänkt att para min lilla agilityhund Hoppsan i sommar när hon löper nästa gång. Hane är ännu inte bestämd.

Onsdag den 29 april

Vi fick inte till någon parning, så det blir inga fler valpar efter Alice. Tyvärr. Och någon annan hane än den tilltänkta var inte aktuell.

 

Söndag den 12 april

Alice löper ! Så nu provar vi med en parning med Sigge. Se ovan under sålda hundar.

 

Söndag den 29 mars

Jag planerar att para Alice igen, och väntar bara på att hon skall börja löpa.

 

Torsdag den 26 febuari 2015

Några valpar blev det inte den här gången. Men vi provar igen under sensommaren/hösten.

 

Lördag den 20 december

Fia har börjat löpa, och beräknas paras runt årsskiftet.

 

Tisdag den 18 november

Jag kommer att para "Fia" Tassis Miss Texas SE62620/2012 med "Sigge" T Knock-Knock S61111/2009. En spännande kombination, som jag tror kan ge mycke trevliga valpar. Fia skall löpa under december.

 

Fredag den 27 juni

Jag har för tillfället inga nya kullar planerade.

 

 

Måndag den 24 mars

Jag har länge, kanske för länge, tänkt att behålla charmknutten Bertil/Berra, men har kommit fram till att jag skall sälja honom. Förståndet måste segra över hjärtat. Så jag har denna goa kille till salu som är född den 3 december 2013.

Berra är valpen till vänster på bilden.

 

Tisdag den 28 januari 2014

För dagen finns hanvalpen otingad. Se vidare under hänt sedan sist.

 

Lördag den 11 januari 2014

         

 Bilder tagna den 10 januari. Samtliga bilder är klickbara.

 

Tisdag den 7 januari 2014

Valparna växer och frodas och utvecklas åt rätt håll. Jag är lika nöjd med den här kullen som den förra jag gjorde med samma kombination.  

Tiken är Tassis Russian Gardenia S61872/2008 och Jucarta Rusch the American S41354/2007. Läs mer om valparnas utveckling under rubriken Hänt senan sist.

 

 

Tisdag den 31 decmber

Se under rubriken Hänt sedan sist.

 

 

Tisdag den 17 december

Ny vägning.  Hane 590 gr, stora tiken 551 och lilla tiken 506.

 

Tisdag den 10 december

idag stog vägning  på programmet. Hanen vägde 371 gram och dom båda tikarna vägde 362 respektive 324. Dom är valmatade skall jag säga. Dom ser så här långt väldigt fina ut. Men den här gången blir det inga toyar. 

 

Tisdag den 3 december

födde Alice 3 valpar.  Tidigt i morse 05,20 kom en hane vikt 212 gram Därefter kom en tik 06,08 med en vikt av 199 gram  och så kom tik nummer två på 07,27 189 gram. Jag hade gissat på ett ojämnt antal då magen var ogämt tjock.

och det stämde. Fortsättning följer.

 

. 

 

Lördag den 26 oktober

Ny lägesrapport angående Bea. Jag har gått från dräktig till icke dräktig till dräktig icke dräktig. Bea var så långhårig, så jag tänkte det får bära eller brista, nu åker hon i badet. Annars badar jag aldrig en dräktig tik. Skrockfull. Men nu åkte hon i badet i torsdags, och då fick jag se hennes kroppsform ! Jag ropade på min kollega Ewa, titta och känn, sa jag. Hahahaa, jodu, vi får väll se vad det blir, säger hon. Jo Bea växer varje dag. Ultraljudet får säga vad det vill. Beas fina ridbyxelår finns fortfarande kvar, trots att hon kanske inte är i den konditionen hon var i tidigare i somras och höstas.

Alice tror jag nog också skall vara dräktig. Aptiten är ett minimum. Och hon brukar hicka i början av sin dräktighet, och det har hon gjort även denna gång. Det enda hon äter med stor aptit är kycklingvingar och kycklinghalsar.

 

Lördag den 19 oktober

I går var jag iväg med Bea för ett ultraljud, för att se vad som fanns i magen. Vilken fin liten valpmage, och vilka fina små tuttar hon har säger veterinären. Jo, det tycker jag med. Så slår vi på apparaten, och börjar leta. Och vi letar och letar. Möjligen finns där två små rackare på höger sida, men katten vet. Jag har också velat fram och tillbaka. Dräktig inte dräktig. Det kanske har funnits några som har resorberats, vem vet. Jag väntar väll några veckor till, sen får vi se vad jag gör. Om jag skall begära ledigt eller inte. Det gäller ju inte bara mig, utan också andra som skall jobba iställer för mig, om så skulle behövas.

Nu får vi vänta på att Alice skall visa tecken på det ena eller det andra.

 

Tisdag den 8 oktober

Alice är hemma igen. Ordningen är återställd.

Beas mage växer så sakteliga. Vi får se om det kan bli några agilityvalpar/hundar i hennes mage. Båda dessa kullar (jag förutsätter att även Alice blir /är dräktig) kommer nog att bli aktiva hundar som kommer att passa i aktiva hem.

Jag har ju gjort om kombinationen Alice - Hartley. Och dom valparna blev mycket pigga och glada hundar. En av valparna visar fina takter när det gäller rallylydnad. Och det är jättekul. Hon är startklar, men matte väntar lite till. Hon vill gå ut med en 100-poängare i första starten. Nu skojjar jag lite. Men det vora kul.

 

 

Onsdag den 25 september

Nu löper Alice, och jag kommer att göra om kombinationen från förra kullen. Det har hänt en gång tidigare, tror jag,under alla mina år som uppfödare,  att jag har gjort om samma kombination två gånger. Men varför inte göra om något som man är nöjd med ?

 

Måndag den 9 september

Bea löper och planeras paras i mitten av september. Se vidare under Mina hundar.

 

Torsdag den 14 februari

För närvarande finns inga valpar "på lager". Förhoppningsvis kan vi få nya valpar framåt hösten 2013.

 

 

Tisdag den 29 januari

Dom båda pojkarna Totte och Pedro tror jag han skulle heta, mitt minne, har nu fått egna hem. Allt har gått bra. Nu väntar bara flickorna på att få egna knän att sitta i. Men jag tror att även dom har nya hem på G. Det känns så vemodigt när dom far iväg. Men så är det att vara uppfödare. Man kan inte behålla alla.

I går hade jag Sanna hundmassören på besök. Tinytot är halt på vänster fram, så hon fick sig en omgång under Sannas knådande händer. Vi börjar där och ser vad som händer. Det konstiga är att Tottan är normalt en känslig dam, men hon verkar helt obesvärad av sin hälta, frånsett att hon haltar. Men ömmar ingenstans. Skumt. Det kan också vara en sträckning i bröstmuskeln, och då går den, förhoppningsvis, över efter ett tag. Vi får se. Bea fick också "en omgång". Hon gillar inte när man tar i hennes rygg. Och mycket riktigt. Där var det spännt. När Sanna klämde på hennes rygg, knäa hon ihop. Så ryggen löste hon upp, och även några muskelknutar på insidan av låren.

Det är ju nackdelen med hundar som det är fart i. Dom skadar sig lätt.  Nu håller vi tummarna och hoppas att Tinytott blir bättre i sitt framben.

 

 

Måndag den 21 januari

Idag har vi varit till veterinären och valparna har fått sina sprutor, blivit chippade, och dom båda pojkarna som skall lämna flocken den här veckan, har blivit besiktade. Allt gick bra. När vi kommer hem igen så släpper jag ut dom på gården, och alla sätter sig och kissar. Ordning och reda. Annars när valparna är i den åldern så är det bara spring och bus, och dom glömmer ofta att göra var dom borde när dom är ute. Sen väl inne i tryggheten brukar dom kissa. Men dom här valparna är så grundtrygga, att dom kan göra vad dom skall även utomhus. 

Jag passade på att väga dom hos veterinären. Det är lite lättare på den stora golvvågen. Lillkillen vägde idag prick ett kilo, lilltjejjen 1,1 kilo och den stora killen 1,8 och den stora tikvalpen 1,9. Det är som jag tidiagre nämnt två olika typer av valpar, och dom typlika valparna leker oftast med varandra och sover också tillsammans. Lite lustigt.

 

Lördag den 19 januari

 

Nu löper Bea. Den här gången är hon först ut. Förra gången missade jag hennes löp, och därför blev hon inte parad då som var planerat. Hon skall paras med Sunni-Ike Rock Me Amadeus. Det skall bli en mycket spännande kombination. Det mesta är gamla genuina svenska linjer. Det skall bli spännande med vår/sommar valpar.

 

Tisdag den 15 januari

Snart börjar det närma sig när valparna skall få fara iväg åt olika håll. Det är alltid lika svårt. Mina pluttar. Men jag vet att dom får det väldigt bra i sina nya hem. Men ändå. Här får lillpojken en stund med matte i soffan. Och han låg såååå stilla så stilla. Och verkade njuta över att slippa konkurensen med sina syskon.

 

 

Onsdag den 9 januari 2013

Idag har valparna fått sitt första bad. Det gick över förväntan. Inga gallskrik eller paniska flyktförsök, även om det förekom vissa protester. Alla tassar har också blivit klippta. Men det var inte helt lätt. Lillkillens fötter är inte mycket större än en tumnagel. Nu har jag fyra svarta dunbollar i hagen. Dom är så fina. Jag är på alla sätt riktigt nöjd med den här kullen.

I morse tog den första valpen (tjocka Berta) sig över staketet. Ett halv kompostgaller. Så nu gäller helgaller hädanefter. Valparna har också lärt sig både kissa och bajsa ute. Duktiga barn.

Jag försökte också väga valparna i dag, men det är inte  lätt att få dom stanna kvar i vågskålen. Så dom här vikterna får bli ca-vikter. Stora hanen 1235, lilla hanen 835, lilla tiken 985 och stora tiken 1385. Valparna är av två olika typer, som också framgår av vikterna, och oftas leker dom små med varandra och dom lite större med varandra.

  Valparna sitter i fallande viktskala på min arm.

Liten blöt tik                                                      Liten blöt hane  

 

Fredag den 4 januari 2013

Valparna växer och frodas, och  kräver också mer stimulans och närvaro. Det är stundtals full fart på köksgolvet. Det börjar växa fram egna små individer. Två av dom kommer att bli toy, helt klart, och två små dvärgar. Dom ser riktigt trevliga och söta ut. Och nu är alla klippta  på sina nosar. Det var inte kul, men nödvändigt. Idag när det är barmark, torrt och ingen vind skall dom få följa med ut en stund. Vi får se om någon av  dom lämnar korgen - transportburen  och vågar sig ut på det främmande underlaget.

 

Tisdag den 25 december

Det märks att jag har varit ledig några dagar och blivit lite dagvilsen. Men vad spelar det för roll, igentligen. Valparna blev vägda en dag för tidigt. Jag brukar väga dom på onsdagar. Förrutom en gång då det  tydligen blev en torsdag. Men ikväll vägde jag valparna nymatade och nytuttade, så jag skulle tro, att om jag vägde dom i morgon mellan två måltider, och utan Alice mjölk, så går det nog på ett ut. Nu är deras magar i   fullproppade.      

                         

Hane nr ett 835 gr                                                       Lillkillen (nr 2)som fortfarande har oklippt näsa 652 gr

                         

Lilltjejjen 755 gr                                                             "Tjocka Berta" 976 gr

Ikväll blev dom bjudna rått kött bland kulorna. Det var mumma sa dom. Jag fick finfördela köttet noga, då valparna fortfarande inte har några tänder. Men ner gick det. Nu ligger valparna mätta, tysta, nöjda och sover.

 

Torsdag den 20 december

Så har vi gjort en vägning igen, klippt 72 små klor, fyra svansskaft och stjärtar samt fyra små näsor, med blandat resultat. Jätteläskigt tyckte en del av dom. Jag försökte också ta några kort, men det gick inte så bra på egen hand. Att både fota och hålla koll på valpen, näe vi får försöka när husse är med och kan hjälpa till.  Men valparna är äckligt söta.

Vikterna då. Jo, valp nr 1 hane 707 gr, valp nr 2 också en hane 579 gr så liten och söt. Han är inte tunn och klen, utan bara liten och otroligt söt. Valp nr 3, en tik, ser ut att bli lik sin mamma 645 gr, och valp nr 4 - tjocka Berta 824 gr. Först i maten och sist därifrån. Hon är också lite större helt igenom än övriga valpar. Hon är också den som i dagsläget har mest päls. Hon är också lite stadigare och mer försigkommen än övriga.

I dagsläget äter alla med god aptit, två gånger om dan. Skall öka till tre gånger under kommande helg. Skall också försöka få tag på råa kycklingvingar och mala och blanda i deras foder. Och mala vom- och oxblandning och blanda i.  Nu hoppas snart att jag skall kunna få lite foton på dom och lägga ut på sidan.

När jag ändå höll på och "mentaltestade" valparna med klippmaskinen, så tog jag fram damsugaren. (Jo jag har damsugit tidigare under valparnas livstid) Jag har inte varit så närgången tidigare med damsugaren. Men nu ville jag se hur dom reagrerade. Det gjorde dom inte. Det var en som lyfte på huvudet och tittade på mig, men la sen ner huvudet igen och sov vidare.  Jaha, så var det med det. Men nästa gång kan reaktionen vara en annan. Vi får se.

 

 

Måndag den 17 december

Det händer mer och mer i "lådan". Valparna har fått flytta ut från sovrummet  till köket, och där också fått större utrymme. Skönt för nu kan jag ligga med öppet fönster igen. Jag har svettas på nätterna dom här veckorna. I kväll försökte jag ge valparna egen mat, för att spara på Alice, men fy och blä sa valparna. Jag skall prova i morgon igen. Men av bilden att döma nedan så kan man förstå att det går ingen nöd på valparna.

 

Torsdag den 13 december

Dax att väga igen. Valparna blir tjockare och tjockare, växer och mår allmänt prima. Alice mår också prima, även om hon INTE blir tjockare. Det tar att föda så många små som har glupande aptit.

Vikter Kille nr ett - 561 gr, kille två 448 gr, tjej nr ett 496 gr, och så hon som tänker växa upp till en ståtlig storpudel, 625 gr. Hon har ökat med hela 185 gr på en vecka ! Övriga har en ganska jämn ökning med 134, 139 och 140 gr. Dom börjar också röra på sig lite, men mest ligger dom och sover - och jäser. Men det dröjer inte förrän det blir annat liv i lådan.

Jag skall försöka få hjälp med att få några kort på dom små.  Men det går inte att både hålla och fota.

 

 

Fredag den 7 december

Jag måste bara lägga in dom här fina bilderna.

 

Onsdag den 5 december

Idag var det dax för vägning igen. Hane nr ett 427 gr en ökning sen förra veckan med 133 gr. Hane nr två 309 gr + 96 gr. Tik nr ett (lilla tiken) 356 gr + 89 gr och den lite större tiken en ökning med 134 ! gr till 440 . Den lilla tiken har idag börjat öppna ögonen. Dom andra tre "sover" vidare. Nu vill jag att dom kommer upp på benen och börjar röra på sig också. Så det blir lite liv i "bingen".

 

 

Onsdag den 28 november

Valparna växer och frodas. Jag passade på att väga dom ikväll. Dom är ju inte en vecka förrän i morgon, men jag gjorde det ändå. Lite nyfiken.  Jag försökte också att ta några bilder, men det var lätare sagt än gjort. Jag lyckades iallafall med att få en bild. Tik nummer ett (nr 3 som född)  Valparna är otroligt livfulla. Dom skulle säkert ta sig vågskålen redan, om jag inte passade dom ordentligt. Vikt på valparna ikväll är i födelseordning. Hane nr ett 294 gr en ökning med 89 gr, hane nr två 213 gr en ökning med 61 gr, en liten och finlemmad hane, tik nr ett 267 gr med en ökning på 92 gr och tik nr två 306 gr en ökning med 120 gr. Ett matvrak. Dom äter jämt. Det spelar ingen roll när jag tittar till valparna så äter dom. Och det är bra.

 

Lördag den 24 november

Mor och barn mår bra. Nu när hela flocken är samlad igen, får Alice sin mat i "grottan". Hon vill ogärna lämna valparna och lyan när dom andra hundarna är här. Med tiden kommer hon att slappna av något, så hon törst lämna valparna en liten stund.

 

Torsdag den 22 movember

Nu har dom kommit ! Klockan 01.35 kom den första. En stor hane som fungerade som en stoppkloss. Det är tur att jag har vanan inne från Ellas valpningar, hon fick också alltid  en baddare i varje kull, så att jag vet hur mycket jag törs baxa och dra. Men stackars Alice. Här är det inte frågan om någon form av bedövning eller lustgas. 205 gr vägde han ! Fem minuter senare kom nästa hane. Han låg väll och tryckte på. 152 gr, en mera normal vikt. Sen dröjde det ett tag. 03.31 kom nästa med baktassarna först, och det är inte hela värden. Det är ungefär fifty fifty med baktassar eller huvud först. Men den hade ryggen neråt, och det är inte så bra. Det blir ingen naturlig böjning över bäckenkanten. Men när jag väl fick grepp om bakbenen så kunde jag vrida den ett kvarts varv så det gick nog något lättare. Men det är ju så smått ! Och slipprigt. Men vilken tur att det finns små bommulsvantar, så att det går att få något grepp . Det var en tik. 175 gr. 04.08 kom nästa tik. Också hon med baktassarna först. 186 gr. Alla svarta, välmående och fina.

I förgrunden syns "stoppklossen". Den fjärde valpen ligger unden Alice vänstra öran. Varmt och gott. Dom övriga hundarna är hos husse, så vi har hela dagen för oss själva Alice och jag. Tack husse för hjälpen.

 

Onsdag den 14 november

Alice dräktighet går som planerat. Idag är det 8 dagar kvar efter första parningen och 12 dagar efter den sista dagen.

 

Torsdag den 1 november

Idag har Alice gått 6 veckor efter första parningen. Hennes mage fyller ut mer och mer. Hon kunde gärna äta lite bättre, men det får kanske inte plats. Och äter hon så är det konstiga, eller andra saker än det hon äter i vanliga fall. Men hon får det hon vill ha. Till dom andra hundarnas förtret. Vad får hon som inte vi får, säger deras blickar.

 

Onsdag den  24 oktober

Alice är konstaterad dräktig . 

 

Söndagen den 21 oktober

Nu börjar andra tecken visa sig på att Alice är dräktig. Hon har fått äggvitefärgade flytningar. Dessa flytningar får aldrig en skendräktig tik. Hon matstrejkar fortfarande. Spännande. Fortsättning följer.

 

Torsdag den 11 oktober

Nu börjar dom första tecknen visa sig. Alice har börjat matstrejka. Nu väntar vi bara på nästa steg.

Bea har dock inte börja löpa än.

 

Den 10 september

Alice, vår lilla solkatt, löper nu och kommer att paras. Så hoppas vi på bättre tur den här gången. 

Bea kommer också att paras under hösten/vintern. Hon är en mycket aktiv och frammåt tik. Tävlar aktivt i agility båda grenarna.

 

Söndag den 27 maj

Tror nog att Alice är dräktig. Efter tre veckor. Hon har ändrat sitt beteendet. Trött. Äter som en häst.  Att äta mat är annars inte hennes starkaste sida. Normalt äter hon periodvis inte alls. Är det så att hon inte är dräktig, och hon fortsätter att äta som hon gör nu, kommer jag att få problem åt andra hållet. Att hålla igen, så att hon inte blir tjock som en gris. Fortsättning följer.

 

 

Alice (Ch Tassis Russian Gardenia) planeras att paras under våren med Ch Jucarta Rusch The American. En intressant kombination av svensk/ryska linjer med ameikanska linjer.

 

Tisdag den 1 maj 2012. Äntligen löper Alice. Nu väntar vi bara på att hon skall bli parad och ev få valpar under sommaren.

 

NYA KULLAR PLANERA

 

Dom tikar jag planerar para under nästa år är Alice,  SEUCh Tassis Russian Gardenia och Agnes, Tassis Mc Flurry (CK) Båda är MH-testade och med knäleder ua. Till Alice är jag klar med hane och till Agnes har jag två stycken som jag skall fråga lite mer om. Dessa kullar beräknas till våren/sommaren 2012.

 

 

 

TASSIS ANOTHER CARAMELL S14572/2005  valpade den 1 januari 2011. Hon fick fem valpar varav 4 hanar och en tik. Ella har tidigare gett trevliga och lovande valpar. Det här var Ellas tredje och sista kull. Far till valparna är SE U Ch Lefay Love the Look. (Austr IMP)

 

Ella badad och klippt och förberedd för valpning

 Förstfödd hane några minuter gammal. Vikt 239 gr

 

1 vecka gamla.                                         12 dagar gamla. Valparna växer fort

 

    

Mamma vaktar utanför "lyan"                        14 dagar och dax för vägning och avmaskning.

Så liten skall bli större

       

  Hane nr 1. Tre veckor 534 gr

 

    

Hane nr 2. Tre veckor 465 gr.                                          Hane nr 3. Tre veckor 515 gr. "Storasyster" Bea övervakar.

 

  

Tik 510 gr. tre veckor.                                                    Hane nr 4 540 gr. Tre veckor.

 

Hane 1  735 ! gr en riktig ökning. Hane 2   minstingen 615 gr. Hane 3  668 gr. Tiken 625 gr och till slut hanen nr 4 665 gr.

Valparna artar sig bra och är väldigt frammåt och aktiva.

Vid den här vägning blev dom också avmaskade igen.

Skall också försöka klippa lite näsor någon dag och lägga ut nya bilder. Det händer så mycket den här tiden. Svansarna har redan blift klippta.

 

Fem veckor och vägning. Hane 1 Fetknoppen 960 gr.   Han tar verkligen för sig när det är matdax. Sen ligger dom i turordning på vikter som 752, 790, 720 och 786.

Dom här valparna är ovanligt pälsrika, för att bara vara fem veckor och det kanske därför dom ser lite äldre ut än dom igentligen är, men dom är också tidiga i sin utveckling för övrigt. Så här långt har alla fått korrekta bett ! Alla insensiver och hörntänderna på rätt plats. Raka fina bett.  Och av 8 möjliga testiklar är 6 på plats. Kan undra vad det skall bli av dess små underverk ?

Imorgon skall vi försöka ta lite bilder. Men till det krävs det två personer.

 

  Tikvalpen. Sockersöt.

                                 Hennes ena bror

 

                           

Och på dom här båda bilderna en av hennes andra bröder. Så lätt att hantera och ställa upp på bordet.

Snart skall valparna också få namn och blir då kanske lite lätare att följa.

Jag är också på jakt efter en fodervärd till en av killarna. Dom här valparna är så trevliga och välkonstruerade att jag gärna vill ha kvar av dessa linjer.

 

                     

När man är nybadad och blöt är det skönt                  Så här söt blev jag när jag blev torr och fin.

med en handuk omkring sig.

 

Valparna har nu fått namn: Tassis Batchelor (behåller jag själv) T Burrundie,  T Canberra (flyttar till Örebro), T Elliot och tiken Tassis Majella. Namnen kommer från Australiska orter.

 

Idag onsdag den 9 mars  var dom fyra återstående valparna med mig på trimmet och blev badade, klippta, fotade och vägda. Tassis Burrundie, kallas Zorro, har flyttat till egen familj i Karlskoga.

Valparna har nu blivit så stora att dom inte längre får plats i "valpvågen" så nu har dom blivit vägda på stora vågen.  Tassis Batchelor, Lasse vägde 1,4 kg. Samma vikt gäller för T Elliot. Lilla Majella vägde 1,2 och T Canberra som kommr att kallas Viggo vägde hela 1,9. Han är först i maten och sist därifrån. En stadig kille.

 

  Tassis Batchelor kallas " Lasse".  Till honom söker jag fodervärd.

 

                             

Tassis  Canberra "Viggo" har ett mycket fint huvud och uttryck. Och vilka öron !

 

                             

Tassis Elliot "Elliot" En söt och gullig valp. Välbyggd och välkonstruerad.

 

                             

En blöt liten MajElla. Hon ser ut som något man dragit upp ur avloppet. Lilla gumman. Hon är så liten och söt men har mycket energi och framåtanda.

 

Dom här tre valparna, från vänster Tassis Batchelor "Lasse", Tassis Majella "Maja" och Tassis Elliot "Elle"

vill gärna ha egna hem. Valparna  har fått alla sina valpsprutor, går fint i koppel, kommer på inkallning och har åkt bil. Har också träffat andra hundar än dom som finns hemma. M a o har dom fått lära sig mycket om livet.

 

ALLA VALPARNA HAR NU FÅTT NYA, EGNA HEM.

TROLIGTVIS KOMMER TVÅ KULLAR ATT PLANERAS VÅREN 2012.